1 dönüm yere kaç kg yonca ekilir?
Yonca ekiminde dekara 3-5 kg tohum atılır. Tohumları 1,5-3 santimetre derinliğe düşecek şekilde ekmeliyiz. Tohumun sarısı ve yabancı otlardan arındırılmış olması gerekir. Ekimden önce toprağı hazırlarken 12-16 kg fosforlu gübre atmalı ve toprağı derin sürmeliyiz.
1 dönüm araziden kaç kg yonca çıkar?
Her tür, dekar başına ortalama 1 ila 3 ton yeşil ot üretebilir. Bunun kuru ot eşdeğeri 300 – 800 kg’dır. Tüm yonca proteininin %75’inin yapraklarında bulunduğu düşünüldüğünde; hasat edilen yoncanın kurutulması ve balyalanması işlemi de oldukça önemlidir.
Yonca 1 yılda kaç defa biçilir?
Yonca yılda ne sıklıkla hasat edilir? Yonca çoğu bölgede yılda üç ila dört kez, bazı bölgelerde ise yılda yedi ila sekiz kez hasat edilebilir.
Yonca tohumu ekildikten kaç gün sonra çıkar?
Ekim yöntemine ve yoncanın derinliğine göre değişmekle birlikte, ortalama olarak yoncanın çimlenme süresi 7-10 gün kadardır. Bu işte, ekim sırasında toprağın derinliği ve dekara atılan tohum sayısı gibi bazı püf noktaları vardır. 16-18 derece sıcaklıkta bir hafta içinde filizlenmeye başlar.
1 dönüm tarlaya kaç kilo tohum ekilir?
Optimum bitki gelişimi için 1 m2’ye 250 adet tohum yeterlidir. Tohumun büyüklüğü önemli bir faktör olmakla birlikte, tohumun çimlenme kapasitesi, saflığı ve özellikle bin adetlik tohum ağırlığı dikkate alındığında dekara yaklaşık 16-18 kg tohum yeterlidir.
1 balya yonca kaç kg gelir?
Balya ağırlığı 25 ile 30 kg arasındadır. KALİTELİ BİR YONCA BALYA SADECE KALİTELİ YONCADAN ÜRETİLİR.
Yonca kilosu ne kadar 2024?
2024 yılında yonca peleti fiyatları Türkiye genelinde değişiklik gösterebilir. Tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu Konya gibi bölgelerde 50 kg yonca peleti fiyatı ortalama 300-400 TL civarındadır.
1 kg yonca ne kadar?
Yonca kuru fiyatı 2024 (TL/Kg)18 Şubat 2024
1 balya yonca kaç TL?
Yonca balyalarının fiyatları genellikle piyasa koşullarına bağlı olarak değişebilir. Fiyatlar balya boyutu, ağırlığı, kalitesi ve balyalamada kullanılan malzemeler gibi faktörlere göre belirlenebilir. Ancak ortalama olarak yonca balyalarının fiyatları 250 ile 350 TL arasında değişebilir.
Yonca hangi gübreyi sever?
Yonca, topraktan büyük miktarda besin çıkaran bir bitkidir. Genellikle, toprak işleme sırasında günde 50-60 kg alfalfa DAP gübresi uygulanır. Ayrıca, her biçme işleminden sonra hektar başına 8-10 kg amonyum nitrat uygulanmalı ve sulama yapılmalıdır.
En iyi yonca tohumu hangisi?
Yüksek Kaliteli Yonca Tohumu Seçenekleri Kaplamasız yonca tohumu, mevcut en doğal ve işlenmemiş seçeneklerden biridir. Mikro yonca tohumları kuraklığa dayanıklılıklarıyla bilindiklerinden faydalıdır. Çim yonca tohumu çeşitleri, daha az su ve bakımla tüm yıl boyunca yemyeşil bir manzaranın tadını çıkarmanızı sağlar.
Yonca suyu sever mi?
Yonca, oldukça gelişmiş adaptif fonksiyonlara sahip bir bitkidir. Ancak, büyüme ve gelişme için en uygun ortamlar, bol su ve sıcak ve kuru hava koşullarının olduğu ortamlardır. Bu nedenle yoncaya sıcak iklim bitkisi denebilir. Yoncanın derin bir kök sistemine sahip olması, kuraklığa karşı dayanıklılığını artırır.
1 dönüme kaç kilo yonca tohumu gider?
Çim üretiminde serpme ekimde dekara 12-15 kg, mibzerle ekimde ise dekara 6-8 kg tohum yeterlidir.
Yoncanın hızlı büyümesi için ne yapmalı?
Çimlenme sulamasından sonra toprak altı damla sulamaya geçilmesi yoncanın daha hızlı büyümesini sağlar. Toprak altı damla sulama, ürün gelişimini daha homojen hale getirir ve hasat verimliliğini artırır. Toprak altı damla sulama sistemiyle sulama ve gübreleme sayesinde, sezon başına çelik sayısı 1 ila 3 artar.
1 dekardan ne kadar yonca alınır?
Daha hızlı yeniden büyümeyi kolaylaştırmak için en az 5 cm anız yüksekliği korunarak yonca hasadı yapmak faydalıdır. Sonbaharda yapılan son biçim biraz daha yüksek yapılmalıdır. Yoncadan dekar başına sezon başına yaklaşık 1000-1200 kg kuru ot elde edilebilir.
Yonca kilosu ne kadar 2024?
2024 yılında yonca peleti fiyatları Türkiye genelinde değişiklik gösterebilir. Tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu Konya gibi bölgelerde 50 kg yonca peleti fiyatı ortalama 300-400 TL civarındadır.
1 dönüm yonca ne kadar su ister?
Yoncanın yıllık su ihtiyacı yaklaşık 1250-1300 mm’dir. Yazın su ihtiyacı ayda yaklaşık 250-300 mm’dir. Bu miktar tarla yüzeyinde 25-30 cm su anlamına gelir. İki haftada bir (yaklaşık 15 cm) su vermek verimliliği artırır.
1 dönüm yoncaya ne kadar gübre atılır?
DAP Gübresi Yonca ekim mevsiminde yonca üreticileri genellikle dekara 50 kg uygulamaktadır. Sonraki ay ve yıllarda verim durumuna göre bazı üreticiler dekara 5 kg ile başlayarak dekara 5 kg uygulamaktadır, bazı üreticiler yıl sonunda dekara 15-20 kg uygulamaktadır, bazıları ise yonca hasadından sonra 5-10 kg uygulamaktadır.
Yonca kaç günde biter?
İlk sürgünler ekimden yaklaşık 8-12 gün sonra ortaya çıkar. İlk kesimi ekimden yaklaşık 60-65 gün sonra yapabilirsiniz.