İçeriğe geç

Burdur Bucakta Ne Var

Burdur Bucak ne meşhur?

Salep’in Tarihçesi Bildiğiniz gibi Türkiye’nin en iyi salebi Burdur Bucak’tan çıkar.” Bu sözlerle Bucak Salep’i meşhur oldu. Bucak salebi kelimeleri artık birlikte anılıyor.

Bucakta neler var?

TurizmBucak Turizmi. … Bucak İncir Hanı Kervansarayı … Susuz Hanı Kervansarayı … Bucak Seferyitık Mağarası … Bucak Kumar Yaylası … Karacaören 1&2 Barajı … Burdur-Sütçüler Sığla Ormanı Tabiat Koruma Parkı Alanı … Kargı Kısışığı (Kanyon) )

Burdur bucakta ne yetişir?

TarımBucak’ta Tarım. Bucak ilçesinin toplam alanı 177.300 hektardır. … AROMATİK OTLARDAN. Bucak Salebi – Bucak Salep. Bazı orkide türlerinden elde edilen bir bitkidir. … Melli İncir – Melli İncir. … Bucak’ta Siyah Kimyon. … Morel – Agaric. … Bucak Kitre. … Melli Çelengi.Daha fazla makale…

Burdur’da ne vardır?

Burdur’da Gezilecek YerlerSalda Gölüİnsuyu Mağarasıİncir HanıKremna Antik KentiBurdur Kent OrmanıBurdur Arkeoloji MüzesiSagalassos Antik KentiDoğa Tarihi MüzesiDiğer makaleler…

Bucak hangi yemeği meşhur?

Ancak birçok köy hala geleneksel yemek kültürünü sürdürüyor. Bucak halkının kış aylarında ve Ramazan ayında vazgeçilmez çorbası “Tarhana”dır.

Bucaktan ne alınır?

Bucak’ta Kremna, Sia Antik Kenti, Susuz Kervansarayı ve İncirhan’ı ziyaret edip yöresel mutfağın tadına bakabilirsiniz. Bucak’ta ayrıca magnet, bakır çaydanlık, ceviz ezmesi, haşhaş ezmesi gibi hediyelik eşyalar da alabilirsiniz.

Bucakta deniz var mı?

Kaş ile Çukurbağ Yarımadası arasında yer alan Bucak Denizi, yılın her döneminde konaklama imkânı sunan geniş bir coğrafi konumda, Üçağız’a alternatif tek yerdir.

Isparta Burdur bucak arası kaç?

Bucak, Burdur’a 44 km, Isparta’ya 70 km, Antalya’ya 79 km uzaklıktadır.

Bucak Burdur arası kaç kilometre?

Burdur ile Bucak arasındaki mesafe kaç kilometredir? Burdur ile Bucak arasındaki mesafe yaklaşık 45 km’dir. Kamil Koç ile Burdur’dan Bucak’a yolculuğunuz yaklaşık 40 dakika ve saat sürecektir.

Burdur’un yemek olarak neyi meşhur?

Burdur’un meşhur yemekleri: Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çektirme, Ceylan Böreği, Peynirli Pide, Erik Böreği, Sac Kebabı, Mısır Böreği.

Burdur ne ile meşhur?

Burdur’a gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken yemekler şunlardır: Ceylan böreği, Burdur şaşlık, Testi kebabı, Çektirme et, Kömbe, Burdur muhallebi, Ceviz ezmesi. Burdur’un en meşhur yemeklerinden biri olan ceylan böreği Burdur için çok önemlidir.

Burdur’un geçim kaynağı nedir?

Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan Burdur, son yıllarda mermer ve doğal taş sektöründe önemli ilerlemeler kaydetmiştir. İlimizin ekonomisinin yüzde 40’ını süt üretimi ve buna bağlı bitkisel üretime dayalı hayvancılık oluşturmaktadır.

Burdur öğrenci şehri mi?

Şehrimizde sınıf başına düşen öğrenci sayısı özel okul sayısının artıramayacağı düzeydedir. Öğrencilerin çabaları, öğretmenlerin özverili çalışmaları, velilerin farkındalığı ve ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının desteği sayesinde Burdur, eğitim alanında Türkiye’nin marka şehri olarak anılmaya devam edecektir.

Burdur hangi ilden ayrıldı?

1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya Vilayetinden ayrılarak Konya Vilayeti Isparta Valiliğine bağlanmıştır. Bu bağımlılık 1850 yılına kadar sürmüştür. Daha sonra özellikle Saden’in oğlu Hacı İsmail Ağa, Burdur’u sancak yapmaya çalışmışlar ve 1872 yılında Burdur sancak olmuştur.

Burdurdan ne alınır?

Burdur ziyaretinizde almadan ayrılmamanız gereken hediyelikler şunlardır: bakır çaydanlık, kahve cezvesi, ceviz ezmesi, ibecik kumaşı, basma kumaşlar ve ibecik bebekleri. Burdur’da önemli geleneklerden biri olan bakırcılık, bakır çaydanlık ürünlerini de beraberinde getirmiştir. Süs olarak kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gürcü Escort