İçeriğe geç

Provokatör Demek Ne Demek

Provokatör hangi anlama gelir?

Günlük hayatta sıkça karşılaştığımız “Provokatör ne demek?” sorusunun TDK karşılığı “provokatif” olarak tanımlanıyor.

Provokatör ne demek TDK?

PROVOKATOR KELİMESİNİN ANLAMI Provokatif anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla provocateur olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı provocateur şeklinde olmalıdır.

Provokatif eylem ne demek?

Provokatif eylemlerde liderler genellikle sadece önderlik ettikleri provokatörler tarafından tanınırlar ve kendilerini öne sürmezler. Dikkat çekmeyecek şekilde hareket ederek izleyici kitlesinin içinden veya dışından talimatlar verirler; görünürdeki liderlik rolünü provokatörlere bırakırlar.

Provokatif anlamı nedir?

Latinceden dilimize giren provokatif kelimesinin sözlük anlamı provokatiftir. Orijinal dilinde “provocare” olarak yazılan provokasyon, isyan etmek ve kışkırtmak anlamına gelir. Provokatif olarak sınıflandırılan kişiler, mevcut düzeni yıkmayı amaçlayan faaliyetlerde bulunurlar.

Perverde ne anlama gelir?

“Yapmak” fiili kullanılmadan perverde, eğitilmiş ve yetiştirilmiş kişi anlamına gelir.

Provokatör ne demek feign?

Provokatör masum rolünü oynamasına rağmen aynı zamanda sahtekar rolünde de kullanılır. Oyun odasını kurarken bir kişi sahtekar veya masum olarak oyuna dahil edilebilir. Provokatör, hedef oyuncu için 2 oyla günün oylamasını başlatır. Bu rol yalnızca bir kez kullanılır.

Lavuk ne demektir?

Günümüzde iki ayrı anlamda kullanılan Lavuk kelimesi, gereksiz konuşan kişi ve önemsiz konularla çok fazla meşgul olan, yaptıkları ve söyledikleri başarı getirmeyen kişi anlamına gelmektedir.

İnsanları kışkırtmak ne demek?

Birini yapmak istemediği veya yapmaya hazır hissetmediği bir şeyi yapmaya kışkırtmaya provokasyon denir. Bu kelime bir cümlede hem olumlu hem de olumsuz anlamda kullanılabilir. Kelimenin sıfat hali “provocative” olarak yazılır.

TDK Türkçe sözlük anlamı nedir?

TDK – Türk Dil Kurumu.

Provokasyon suçu nedir?

§ 214 (1) Bir kimseyi suç işlemeye alenen tahrik eden kimse, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Bir kimse, birden fazla kimseyi, birbirlerine karşı silahlandırarak birbirlerini öldürmeye tahrik ederse, onbeş yıldan yirmidört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Provokatif test ne demek?

Solunum yolu duyarlılığını tespit etmek için bronşiyal provokasyon testleri yapılır. Solunum yolu duyarlılaştığında, hastalar alerjenlere veya spesifik olmayan uyaranlara (sigara dumanı, hava kirliliği, kimyasallar vb.) öksürük, nefes darlığı ve hırıltı gibi semptomlarla tepki verirler.

Eylem ne demek felsefe?

Felsefede, bir eylem bir etken tarafından bir amaç için gerçekleştirilen, yani kişinin niyeti tarafından yönlendirilen bir olaydır. Eylem felsefesindeki ilk soru, eylemlerin istemsiz refleksler gibi diğer davranışlardan nasıl farklı olduğunu belirlemektir. Felsefede, bir eylem bir etken tarafından bir amaç için gerçekleştirilen, yani kişinin niyeti tarafından yönlendirilen bir olaydır. Eylem felsefesindeki ilk soru, eylemlerin istemsiz refleksler gibi diğer davranışlardan nasıl farklı olduğunu belirlemektir.

Provokatör kimlere denir?

Provokasyon, bir kişiyi veya grubu kışkırtarak eylemden uzaklaştırmayı amaçlar. Bunu uygulayan kişilere provokatör denir.

Azdirir ne demek?

cinsel yönden tahrik etmek, coşturmak.

Spekülatif yorum ne demek?

Spekülatif ne demek? Spekülatif, kesin bilgilerden ziyade tahmin ve beklentilere dayanan anlamına gelir.

İnsanları kışkırtmak ne demek?

Birini yapmak istemediği veya yapmaya hazır hissetmediği bir şeyi yapmaya kışkırtmaya provokasyon denir. Bu kelime bir cümlede hem olumlu hem de olumsuz anlamda kullanılabilir. Kelimenin sıfat hali “provocative” olarak yazılır.

Protest ne demek TDK?

Önerilen bir fikri veya kuralı ihlal etmeye protesto denir. Hukukta protesto, fesih anlamına gelir.

Provoke etmek ne demek TDK?

Tahrik etmek, bir kimseyi veya topluluğu tahrik etmek, harekete geçirmek anlamına gelir.

Galeyana’nın anlamı nedir?

Galeyan kelimesi mecazi anlamda coşku ve öfke anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gürcü Escort