İçeriğe geç

Sigara Içen Komşu Nereye Şikayet Edilir

Apartmanda balkonda sigara içmek yasak mı?

Sigara içmenin yasak olduğu konut binalarında, tüm balkon ve bahçelerde sigara içmek yasaktır. Sigara içmek için bir yer ayrılmışsa, sadece bu yerlerde sigara içilmesine izin verilir.

Sigara yasağını kim denetliyor?

İllerde İl Sağlık Kurulu kararıyla İl Tütün Kontrol Kurulu kurulur. Kurul her ay il valisi veya vali yardımcısı başkanlığında toplanır. Kurulun cezai işlem başlatma yetkisi yoktur, ancak 4207 sayılı Kanun uyarınca gerekli cezai işlemleri yürütmek üzere yetkili birimleri organize etmekten sorumludur.

Sigara cezası nereye gelir?

5. Sigara yasağına uymayanlardan kesilen para cezaları nereye gidiyor? Bu yasa kapsamında kesilen para cezaları Maliye Bakanlığı’na ve dolayısıyla devlet hazinesine gidiyor.

184 şikayet hattı nedir?

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi Sağlık hizmetlerine ilişkin soru ve öneriler Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184’te değerlendirilmektedir.

Sigara ihbarı nasıl yapılır?

ALO 184 Tütün Bildirim Hattı

Komşudan gelen sigara kokusu nasıl giderilir?

Karbonat her türlü kokuyu emme eğiliminde olduğundan, mobilya ve döşemelerdeki sigara dumanı kokusunu da en aza indirebilir. Bu uygulama için yapmanız gereken tek şey, kokunun geldiği bölgelere biraz karbonat serpmek ve ardından bir saat beklemektir. Daha sonra, bir süpürge yardımıyla toz parçacıklarını temizleyebilirsiniz.

Sigara nereye şikayet edilir?

Bu suçluları ve saklandıkları veya satıldıkları yerleri ALO 136’yı ücretsiz arayarak veya “Online İhbar” bağlantısını kullanarak bildirebilirsiniz.

Sigara kontrolünü kim yapar?

Buna göre: “İl Tütün Kontrol Kurulu” İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kurulur ve tütün ürünleriyle mücadele bu kurulun koordinasyonunda belirlenir. Kurulun sekreteryası Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlanır. Kurulun ceza verme yetkisi yoktur, ancak cezaların zamanında uygulanmasını kontrol eder (2).

Asansörde sigara içmek yasak mı?

Bina içerisinde sigara içilmesi konusunda, bloklarda ve asansörlerde sigara içilmesinin kesinlikle yasak olduğu belirtilmiş olup, bu konuda hassas olmanızı rica ederiz.

2024 sigara içme cezası ne kadar?

Sigara yasağını ihlal edenlere İdari Suçlar Kanunu’nun 5326’ncı maddesi uyarınca 393,58 TL para cezası verilecek. Araçta sigara içenlere ise para cezası verilecek.

Sigara içme cezasını kim kesiyor?

TÜTÜN MAMULLERİNİN TÜKETİMİ Madde 39 – (1) Kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında tütün mamulleri tüketen kişiye, ilgili idari birim amirinin görevlendirdiği görevlilerce elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Zabıta sigara ceza kesebilir mi?

Yılbaşından itibaren sigara içmenin yasak olduğu yerlerde dilencilik yapan, gürültü yapan, kaldırım işgal eden ve tütün mamulleri tüketenlere 617 TL idari para cezası verilecek.

170 şikâyet edince ne olur?

İsminin gizli kalmasını istediğini belirterek şikayette bulunabilir. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun gerekliliklerine uymayan işletmeler, çalışanlara bildirim yapıldıktan sonra denetlenecektir. Denetim sonucunda müfettişler tarafından cezai yaptırımlar uygulanacaktır.

130 şikâyet hattı nedir?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, güvenli olmayan ürünlerin bildirilmesi için kurulan “Alo 130 Ürün Güvenliği Şikayet Hattı”nın hizmete alındığını belirterek, “Bildirimler ve şikayetler en kısa sürede değerlendirilerek sonuçlandırılacak.” dedi.

Şikâyet için nereyi arıyoruz?

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy, Habertürk muhabiri Çimen Çetin’e, Alo 175 tüketici bilgilendirme hattı hakkında bilgi verdi.

Sigara içmenin yasak olduğu yerler nerelerdir?

Ülkemizde 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolüne Dair Kanun, 2008 yılında çıkarılan yönetmelikle, tüm kapalı kamusal alanlarda, 2009 yılından itibaren ise özel kişilere ait lokanta, kahvehane, kafeterya, birahane gibi işyerlerinde tütün ürünlerinin tüketilmesini yasaklamıştır.

Ortak kullanım alanlarında sigara içilir mi?

Denizli Valiliği İl Denetim Kurulu, Sağlık Bakanlığı’nın 2009/44 sayılı Genelgesi uyarınca, apartman ve sitelerin ortak kullanım alanları olan merdiven boşlukları, asansörler, spor salonları, toplantı salonları gibi kapalı alanlarda sigara ve tütün mamullerinin tüketilmesini yasakladı.

2024 sigara içme cezası ne kadar?

Sigara yasağını ihlal edenlere İdari Suçlar Kanunu’nun 5326’ncı maddesi uyarınca 393,58 TL para cezası verilecek. Araçta sigara içenlere ise para cezası verilecek.

Kiracı evde sigara içebilir mi?

Mahkeme, bir kiracının dairesinde sigara içmesine genel olarak izin verildiğini tespit etti. Ancak, kiracı komşularına bakmıyorsa, dairesini yeterince havalandırmıyorsa veya sigara izmaritlerini atmıyorsa, mahkeme kararında bunun fesih sebebi olduğu belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir